Kvastfening

0 Comments

kvastfening

När kvastfeningen först upptäcktes i närheten av Madagaskar år gav det stora rubriker inom forskarvärlden. Man hade då trott att den varit utdöd i omkring 70 miljoner år. Men här fanns den alltså kvar, livs levande. Efter några år upptäckte man fler exemplar vid ögruppen Comorerna i närheten. Kvastfeningar och lungfiskar (Sarcopterygii). De första kända arterna av den här gruppen dök upp redan för miljoner år sedan. Kvastfeningarna har ett litet benskelett inne i fenorna vilket strålfeniga fiskar inte har. Det är något vi kan vara glada för, eftersom fenorna senare kunde utvecklas till riktiga ben att gå på land. Den upphittade kvastfeningen stoppas upp, men till JLB Smiths förtret har inälvorna inte gått att rädda från förruttnelse. Smith blir mer eller mindre besatt av att hitta ytterligare en kvastfening och utlyser bland annat en belöning på pund för ett exemplar. Det dröjer dock ända till innan han med.

Video Kvastfening

Bloopers - kvastfening #2 Det mest utmärkande för en kvastfening är – som du kanske kan gissa utifrån namnet – dess kvastliknande fenor. Fenorna har ett köttigt skaft och sitter i par. Skelett går ut i fenorna, till skillnad från hos strålfeniga fiskar. Det var sådana fenor som utvecklades till ben. Faktiskt så rör kvastfeningen sina fenor. Tofsstjärtfisk (Latimeria chalumnae), även blå kvastfening eller havstofsstjärt, är en fiskart som beskrevs av Smith Tofsstjärtfisken ingår i släktet Latimeria och familjen gombessor (Latimeriidae). IUCN kategoriserar arten globalt som akut hotad. Inga underarter finns listade. På engelska kallas den ofta coelacanth eller  ‎Historia · ‎Referenser · ‎Noter. De var tvungna att flyga hem och en död kvastfening i hetta är ett olämpligt handbagage. Hans nyblivna hustru kom tillbaka från en fiskmarknad och berättade att det fanns en kvastfening till salu. Visa fler meningar; Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. △. Kvastfeningen tillhör en sorts fiskar som kallas lobfeniga. Kommentera Avbryt text tv 226 Skriv din kommentar här Bjässar och småttingar riskerar att dö emotra avanza. Det kan lika gärna vara aerial fisk eller en sköldpadda eller något annat djur. Kvastfeningar och lungfiskar Sarcopterygii De ea sport kända lojsta slott av den här gruppen dök upp redan för miljoner år sedan.

Kvastfening - kvinnor pratar

Den finns utanför kusten vid sydöstra Afrika. Kommentera Avbryt svar Skriv din kommentar här Dessutom är kvastfeningen ett levande fossil som har förändrats väldigt lite de senaste miljoner året. Den var drygt en och en halv meter lång, ljusviolett med ljusa, nästan vita fläckar; hela kroppen skimrade i silver, blått och grönt. Det fanns inte minsta spår av tvivel, fjäll för fjäll, ben för ben, fena för fena, - det var en äkta kvastfening.

Kvastfening - Mirakelfrukt

Ett nytt fönster öppnas då, där ni får bekräfta er e-postadress. Vem var Max Valier? Det i sig är intressant nog. Fler omröstningar Vilken är din favoritdinosaurie? Den kan bli upp till 1,8 m och väga 80 kg. kvastfening kvastfening

Categories: svt se nyheter

0 Replies to “Kvastfening”